Kilpailutoiminta

Mikkelin Uimaseura pyrkii noudattamaan kilpailutoiminnassaan ns. ”uimarin polkua” . Harjoittelussa huomioidaan uimarin kehitys ja yksilöllisyys, sekä lapsen kehityksen herkkyyskaudet. Eri ominaisuudet kehittyvät eri ikäkausina parhaiten, jolloin niihin on hyvä kiinnittää huomiota.

Mikkelin Uimaseurassa on mahdollista aloittaa uimaharrastus vesiralliryhmästä, jossa tavoitteena on oppia vedessä liikkumisen perusasiat sekä hyvä uimataito. Vesiralli on suunnattu 7-12- vuotiaille lapsille. Oppiminen tapahtuu leikin kautta.

Vesiralli kestää vuoden ja sen jälkeen on mahdollista jatkaa tekniikka-ryhmässä 1-2 vuotta. Tekniikkaryhmässä opetellaan kilpauintitekniikoita, käännöksiä, starttihyppyä jne. Tavoitteena on oppia eri kilpauintitekniikoiden perusteet, jotta uimari voisi halutessaan siirtyä kilpauintiryhmiin. Tekniikkaryhmässä on mahdollista osallistua esim. seuran omiin kilpailuihin, jos uimari haluaa. Ryhmässä on edelleen paljon leikinomaisia harjoitteita ja kuivaharjoittelukin tulee kuvioihin. Harjoituksia on 2-3/vko.

Kilparyhmät on tarkoitettu uinnin perustekniikat omaaville kilpauimarin aluille, jotka haluavat kilpailla. Ryhmät jaetaan uimarin uimavuosien, iän ja tavoitteiden mukaisesti eri tasoryhmiin, joilla on myös eri määrä harjoituksia/viikko. Kilparyhmissä hiotaan kilpauintiin liittyviä asioita ja sen lisäksi harjoitellaan jo nousujohteisesti kilpauintia. Harjoituksia kilparyhmillä on 4-8/vko tasosta riippuen.