Vesiralli

Mikkelin Uimaseuran seuraava Vesirallikurssi 1 alkaa  2.9.2018.
ILMOITTAUTUMINEN EI OLE ENÄÄ MAHDOLLISTA!

14.8.2018  klo 6.30 tilanne: ryhmä täynnä!

Mikkelin Uimaseura järjestää Vesirallikursseja kaudella 2018-2019. Vesirallikursseja on kolme, jokainen kestää 10 kertaa, tunnin kerrallaan.

Vesirallikurssille voi osallistua 7-12 -vuotias lapsi, joka osaa ennen Vesiralli-1 kurssia  uida yhtäjaksoisesti ilman apuvälineitä vähintään 25 metriä. Uintityylillä ei ole merkitystä ja tyyli voi vaihdellakin matkan aikana. Tavoitteena kursseilla on hyvä uimataito (eri uintitekniikoiden perusteet).

Vesirallikurssit koostuvat Vesiralli-1, Vesiralli-2 ja Vesiralli-3 kursseista. Ensin käydään ensimmäinen Vesirallikurssi ja sitten edetään seuraavalle jne.

Keväällä 2019 on lapsi suorittanut kaikki kolme Vesirallikurssia ja ne suoritettuaan on hänen mahdollista  seuraavana syksynä siirtyä tekniikkaralliryhmiin ja sitä kautta myöhemmin kilpauintiryhmiin.

Vesiralliin voi toki osallistua, vaikka ei lapsi haluaisikaan kilpailla myöhemmin. Tällöin tavoitteena on hyvä uintitaito. Vesirallikurssitunneilla opetellaan uintiin liittyviä taitoja leikin kautta.

Kurssille otetaan: 50 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä

Kurssin kesto:
Vesiralli-1 10x1h: 2.9.- 11.11.2018
Vesiralli-2 10x1h: 18.11.2018- 10.2.2019
ja Vesiralli-3 10x1h: 17.2.- 28.4.2019

Päivämääriin saattaa tulla muutoksia, joista tiedotetaan vanhempia hyvissä ajoin.

Kurssien hinnat:
Vesiralli 1 : 110 euroa
Vesiralli 2 : 110 euroa
Vesiralli 3: 110 euroa

Maksu sisältää Uimaliiton vesipetovakuutuksen, jonka Mikkelin uimaseura hankkii ennen ensimmäistä kokoontumiskertaa.

Vesirallia voi kokeilla kaksi kertaa 7 euron vesipetovakuutuksella, jonka seura hankkii. Uimarin tulee maksaa seuralle takaisin vakuutusmaksu 7 euroa mikäli ei halua näiden kahden kerran jälkeen jatkaa harrastusta.
Vesirallin kurssimaksu maksetaan jokaisen kurssin alussa ennen kolmatta kokoontumiskertaa. Maksamisesta annetaan tarkemmat ohjeet kun maksaminen on mahdollista.

Kurssien ajankohta:
Vesiralli 1 alkaa 3.9.2018
Vesiralli 2 alkaa 18.11.2018 ja
Vesiralli 3 alkaa 17.2.2019

Aika: sunnuntai-iltaisin
-ryhmä 1 klo 18-19 ja ryhmä 2 klo 19-20

Paikka: Viihdeuimala Rantakeidas, Kunnanmäki 3, 50600 Mikkeli

Lisätietoja: Sirpa Kammonen 050 5248313 sekä alla olevasta tekstistä.

Vesiralliohjaajat kaudella 2018-2019:
Sirpa Kammonen
Lena Savolainen

Mikkelin Uimaseura järjestää Vesiralli -kursseja 7-12 -vuotiaille lapsille. Kurssit on suunnattu niille, jotka osaavat jo uida 25 metriä yhtäjaksoisesti ja jotka haluavat oppia lisää. Vesirallien tavoitteena on liikuttaa lasta mahdollisimman monipuolisesti vedessä ja perehdyttää osallistujat eri uintimuotojen alkeisiin mukavan toiminnan avulla. Kursseilla lapset harjoittelevat ja suorittavat vesirallimerkkejä ohjaajien avustuksella.

Kursseja on yhteensä kolme:

Vesiralli 1 on kursseista ensimmäinen ja järjestetään mahdollisuuksien mukaan syksyisin. Kurssilla harjoitellaan mm. oman kehon hallintaa, virtaviivaisuutta ja erilaisia temppuja ja taitoja. Ykköskurssilla suoritetaan sammakkomerkki.

Vesiralli 2 on jatkoa ensimmäiselle kurssille. Kakkoskurssilla harjoitellaan lisää jo opittuja alkeita ja suoritetaan kalamerkki. Kakkoskurssille on mahdollisuus osallistua suoritettuaan vesirallikurssi ykkösen.

Vesiralli 3 kurssilla syvennetään opittuja taitoja ja yhdistetään liikkeitä ja liikeratoja kokonaisiksi suorituksiksi. Kolmoskurssilla suoritettava merkki on norppa. Kurssille on mahdollisuus osallistua suoritettuaan vesirallikurssi ykkösen ja kakkosen.

Vesipetovakuutus

Lisäksi vesiralliin osallistuva lapsi tarvitsee Suomen Uimaliiton suosituksen mukaisen vesipetovakuutuksen(hinta 7€). Vakuutuksen hakeminen hoidetaan uimaseuran toimesta vesirallikurssien alkamisen yhteydessä. Se sisältyy kurssimaksuun.